Videoguru.fi logo
  • WordPress
  • Web-koodaus
  • After Effects
  • Animate
  • Illustrator
  • InDesign

Videotuotannon hinta? Mitä mainosvideon tekeminen maksaa?

Videotuotannoille on hankala antaa yksiselitteisiä hintoja, koska jokainen videotuotanto on omanlaisensa. Siinä missä toisille riittää kevyt shoot & run -tyylinen yhden kuvaajan toteutus, vaativat toiset tuotannot isompaa työryhmää, useita kameroita ja enemmän suunnittelua. Tämän lisäksi joissakin tuotannoissa tarvitaan huomattavasti enemmän editointia, kuin toisissa.

Videoguru.fi videotuotannot hinta ja kustannus
Videoguru toteuttaa kaikenkokoisia eikä ole väliä onko sinun tarpeesi iso vai pieni. Suunnittelemme tehokkaan paketin niin, että saat sen mitä tulet hakemaan etkä maksa turhasta.

Yleensä hinnat asettuvat lyhyissä someen julkaistavissa videotuotannoissa noin 600 € – 6000 € / video sisältäen kaiken tarvittavan: suunnittelun, kuvaukset, editoinnin jne. Joissakin poikkeustilanteissa hinta voi olla vain muutamia satasia, kun kyse on erittäin nopeasti hoidettavasta tai muuten erityisen vähän työtä vaativasta asiasta, mutta noin 1000 € lähtöhinta on melko hyvä useimpia tuotantoja ajatellen varsinkin, kun tarvitaan suunnittelua, kuvausta, editointia, värimäärittelyä jne. Jos videolla on hieman enemmän pituutta tai työtä muuten enemmän, tyypillinen lähtöhinta videotuotannolle on noin 2000 €. Hintaan vaikuttaa suuresti esimerkiksi se, tarvitseeko videoon suunnitella ja toteuttaa graafisia elementtejä tai vaikkapa animaatiota.

On hyvä käydä yhdessä kokonaisuus läpi, koska hinta muodostuu monesta tekijästä. Esimerkiksi kalustun koko, videon pituus, mahdolliset ulkopuoliset näyttelijät tai voiceover-äänitystyöt on huomioitava hintaa laskettaessa. Laajemmissa videotuotannoissa hinta voi olla helposti alkaen noin 3500 €. Videoguru osaa suositella kuhunkin tilanteeseen sopivaa kokonaisuutta niin, että et maksa turhasta ja hanke voidaan toteuttaa vaikka hieman pienemmälläkin budjetilla. On hyvä muistaa, että videotuotantojen hintaan sisältyy mahdolliset lisensoidut taustamusiikit ja äänitehosteet silloin, kun voidaan käyttää valmiita ääniä mediapankeista hankittuna. Toisaalta taas hintoihin lisätään matkakulut silloin, kun kuvaus ei tapahtu pääkaupunkiseudulla. Pääkaupunkiseudulla (Helsinki, Espoo, Vantaa) tapahtuvat videokuvaukset sen sijaan sisältyvät jo vakiona mukaan tarjoushintaan.

Videogurun toteuttamat videot tehdään aina ammattitaidolla ja esimerkiksi editointiin kulutetaan juuri niin paljon aikaa, kunnes lopputulos on haluttu. Pelkän leikkauksen lisäksi videotuotannon jälkikäsittelyvaiheeseen kuuluvat esimerkiksi värimäärittelyt, animaatiot ja tehosteet ja näiden töiden määrä voidaan arvioida vasta, kun tiedetään videon pituus, tarkoitus ja kanava mihin video on tarkoitus julkaista. Kun kaikki oleelliset tiedot ovat olemassa ja työmäärä voidaan arvioida, pyrimme aina antamaan sopivan kiinteän hinnan niin, että loppuhinta ei yllätä ketään.

Julkaisuun liitetyt avainsanat

Hinta Mainosvideo Video Videotuotanto