Videoguru.fi logo
  • WordPress
  • Web-koodaus
  • After Effects
  • Animate
  • Illustrator
  • InDesign

Blackmagic Designin kamerasovellus tulossa Android-versiona

Julkaistu: 21.4.2024

Jaa tämä juttu

Blackmagic Design on tuomassa Blackmagic Camera -kamerasovelluksensa Androidille. Tarkka julkaisuajankohta ei ole vielä tiedossa, mutta julkaisu tapahtuu mahdollisesti vuoden 2024 aikana. Androidin osalta sovellus ilmeisesti toimii vain valikoiduilla puhelinmalleilla, kuten Googlen ja Samsungin uusimmilla lippulaivapuhelimilla.

Videokameroista ja DaVinci Resolve -videoeditointiohjelmistosta tunnettu Blackmagic Design on tuomassa Blackmagic Camera -kamerasovelluksensa Androidille. Blackmagic Camera -sovellus julkaistiin vuonna 2023 iPhonelle ja nyt vastaava sovellus tuodaan myös Android-laitteille. iOS-sovellus on ilmainen ja myös tuleva Androidin versio on ilmainen. Sovelluksen kehittäminen Androidille on haastavampaa siksi, että markkinoilla on niin monia erilaisia valmistajia ja puhelinmalleja. Tämän takia kamerasovellus tukee ainakin alkuvaiheessa vain tiettyjä puhelinmalleja. Sovellusta esiteltiin NAB 2024 -tapahtumassa ja lisää tietoa on tulossa myöhemmässä vaiheessa.

Blackmagic Camera -sovellus mahdollistaa kaikenlaisten asetusten säätämisen videokuvauksen osalta. Yleisesti ottaen on mahdollista vaihtaa valotusaikaa, valkotasapainoa, ISO-arvoa, resoluutiota, frame rate -kuvausnopeutta jne. Resoluution ja frame rate -nopeuden mahdolliset vaihtoehdot riippuvat toki puhelimen mallista ja puhelimen ominaisuuksista, mutta nykyisillä älypuhelimilla onnistuu tyypillisesti 4K-kuvaus vaikkapa 60fps nopeudella. Voit myös vaihtaa objektiivia, koska nykyisten älypuhelinten takapuolella on tyypillisesti vähintään kolme objektiivia lähikuvausta, telekuvausta ja muita kuvausmuotoja varten. Kamerasovelluksessa ovat esillä myös tärkeimmät kuvaamisen apuvälineet, kuten histogrammi, ristikot, kuvasuhteet, turva-alueet, zebrat, aikakoodi, LUT-profiilit ja äänitasot. Voit siis tarkkailla kuvauksen aikana esimerkiksi liian kirkkaita ja tummia alueita sekä sitä, että liian kovat äänet eivät leikkaudu. Voit kuvata esimerkiksi 16:9 -vaakuvaa tai pystysuoralla kuvasuhteella.

Video voidaan tallentaa H.264 ja H.265 -muodoissa sekä ProRes-muotoisena. Kamerasovellus mahdollistaa kuvatun videon tallentamisen puhelimeen mutta myös lähettämisen Blackmagicin omaan pilvipalveluun niin, että video synkronisoituu samalla automaattisesti Blackmagicin omaan videoeditointisovellukseen, DaVinci Resolveen.

Julkaisuun liitetyt avainsanat

Android Blackmagic Camera Blackmagic Design